onze specialisaties

Naast de algemene kiné en revalidatie kunt u bij ons ook terecht voor volgende speciale behandelingen.

Manuele lymfdrainage Vodder

Deze techniek is bedoeld voor mensen waar er stagnatie is in het lymfsysteem waardoor er geen goede doorstroming is van het lichaamsvocht. Zo ontstaan niet-zichtbare en zichtbare oedemen. Deze oedemen kunnen fysieke en mentale klachten veroorzaken.

Myofasciale therapie

Bij deze therapie behandelen we pijnen die hun oorzaak vinden in het verkeerd functioneren van spieren. In deze spieren ontwikkelen zich pijnpunten, Trigger points genoemd. Via een goede spierdiagnose kunnen deze oorzakelijke pijnpunten opgespoord en bestreden worden met specifieke behandelingstechnieken zoals; dry needling, stretching, tens, warmte,...

Manuele therapie

In de manuele therapie beschouwen we het lichaam als 1 geheel en leggen we verbanden tussen de verschillende delen en stelsels van het bewegingsapparaat. De bedoeling is het herstellen en verbeteren van dit bewegingsapparaat via mobilisaties, oscillaties, manipulaties, harmoniserende technieken,... aangevuld met de juiste oefentherapie.

Kinesiologie

Dit is een diagnostische methode waarbij we met specifieke spierfunctietesten een gezondheidsprobleem gaan benaderen en evalueren.

Taping

In de praktijk gebruiken we zowel de klassiek kinesiotape als de nieuwere dynamic tape.

Kinesiotape is een elastische tape dat in staat is om spieren op een correcte manier te onderstuenen. Deze tape kan volgende effecten hebben; pijndempend, spanning verhogen, ontspannend, ondersteunend voor gewrichten, bloed- en lymfebanen.

Dynamic tape is een extreem elastiche tape, 2-dimensioneel. Door zijn hoge elasticiteit functioneert het als een soort 2de spier. Het heeft unieke eigenschappen welke meerwaarde zijn in de revalidatie en op het sportveld.

Osteopathie

Deze therapie zet de volledige mens centraal. De behandeling kan bestaan uit verschillende manipulaties of zachte technieken om verschillende organen of spieren vrij te krijgen. Deze therapie is ook zeer werkzaam bij stressklachten (zoals hyperventilatie) of atypische klachten (zoals spontane rugpijn). De osteopathie kijkt verder dan de aandoening en legt linken: vb. kniepijn kan aan de basis liggen van een verkeerde stand van de knie en deze verkeerde stand kan uit het heupbeen vertrekken. Door ipv enkel de knie te behandelen wordt ook de heup behandeld die de eigenlijke oorzaak is. Dit zorgt voor een sneller en langdurig effect. Osteopathie zorgt voor dat extraatje dat soms nodig is.

Bewegingsconsulent

life is like riding  a bycicle, to keep your balance you must keep moving 

Albert einstein

"Bewegen is gezond." Dat weet iedereen. Maar overdaad schaadt en ook te weinig of slechte beweging is nefast.

Bewegingsconsulenten zijn gespecialiseerd in het geven van bewegingsadvies, rugscholing, ... om letsels aan het bewegingsapparaat te voorkomen.

Er is veel aandacht aan het preventieve aspect. Patiënten wordt geleerd wordt hun lichaam correct te gebruiken zodat ze opnieuw of  verder kunnen blijven functioneren.  Hierbij krijgen patiënten ook oefeningen mee naar huis.  in 99% van de tijd zijn ze immers niet in de praktijk.  Het is heel belangrijk om ook in deze tijd te oefenen en een correcte houding te automatiseren.